Duaal leren

Dualimento

De website Dualimento helpt bedrijven, scholen en jongeren om de geschikte informatie te vinden over duaal leren.

Duaal leren is een beleidsprioriteit van de Vlaamse regering waar de voedingssector actief aan wil bijdragen.

Daarom ontwikkelde Alimento met steun van de Vlaamse gemeenschap de informatieve website Dualimento en een opvolgingstool voor jongeren en bedrijven.

Deze website en opvolgingstool is in de huidige vorm afgestemd op bakkers en chocolatiers die een leerwerkplek aanbieden aan jongeren duaal leren.

Duaal leren

Wat is duaal leren?

Duaal leren is een doorgedreven vorm van leren op de werkplek. Bij duaal leren wisselt de leerling de schoolbank af met een werkplek, maar de meeste vaardigheden krijgt hij in een bedrijf onder de knie. De werkplek wordt zo een stukje 'school', de mentor op de werkplek wordt opleider. Om er een succes van te maken, moet elke jongere terecht kunnen op een kwaliteitsvolle werkplek.

Dualimento als ondersteuning voor kwaliteitsvol leren

Dualimento is dé website voor bakkers/chocolatiers, voor de jongeren die een leerwerkplek wensen of hebben bij een bakker/chocolatier en voor de onderwijsinstellingen die deze vorm van leren ondersteunen. Elke doelgroep (bakkers/chocolatiers, jongeren, onderwijs) kan terecht voor meer informatie op de website. In vijf rubrieken (opleidingstraject, voorbereiding, leidraad, gedrag op het werk en Wat als?) krijgt de lezer een specifiek beeld van de inhoud en de voorwaarden van duaal leren en tips over hoe je duaal leren kan optimaliseren.